top of page
  • Writer's pictureKauno Arkos bendruomenė

II - asis 2021 metų naujienlaiškis

Mieli draugai,

Visus Jus sveikiname su tikra karšta vasara ir siunčiame Jums antrąjį 2021-ųjų metų Kauno „Arkos“ bendruomenės naujienlaiškį! Kaip smagu, kad galime laisvai judėti ir gyvai susitikti! Viltingai to laukėme – ir sulaukėme! Bičiuliai pasiskiepijo ir gegužės–birželio mėnesiais visi sugrįžo į bendruomenės veiklas. Koks buvo džiaugsmas priimti sugrįžtančius ir „užsisėdėjusius“ bičiulius! Padidėjo ir daug „gyvesnis“ tapo mūsų pietų stalas, prie kurio vėl kartu susėdame😉

Atrodo, kad dabar gyvenimas „verda“, tad norime su Jumis pasidalinti, kaip gyvename po karantino, kaip vyko narių sugrįžimas į kasdienybę. Šalia susitikimo džiaugsmo, kaip visuomet, yra daug ir iššūkių. Reikia išmokti iš naujo klausyti, mokomės iš naujo būti kartu.

Vienas ir svarbiausių bendrų momentų – Piligriminis žygis Šiluvoje, kur mus lydėjo bendruomenės draugas SJ Lionginas Virbalas. Žygiavome 11 kilometrų ir buvo daug džiaugsmo, kad esame kartu. Ir nors prisitrynėme pūslių, širdyse nešėme savo artimus ir brangius žmones, kurie serga ar išgyvena sunkumus, arba tuos, kuriems esame be galo dėkingi – tai Jūs, mūsų draugai!

Vienas iš svarbių atliktų darbų per šį laikotarpį – reaguodami į Tarptautinės Arkos Federacijos rekomendacijas, pradėjome įgyvendinti Saugumo politiką. Svarbi to dalis – visų, bičiulių ir asistentų, mokymasis kalbėti ir dalintis apie sunkius dalykus. O jei dėl įvairių priežasčių apie sunkumus nepavyktų kalbėti tiesiogiai, sukūrėme Prevencijos ir Apsaugos sistemą. Nuo šiol galima saugiai pateikti skundą mūsų tinklapyje (https://www.kaunoarka.lt/prevencija-ir-asmens-apsauga), arba tam skirtose dėžutėse kiekviename padalinyje.

Ginti asmenų su negalia teises ir pritaikyti jiems prieinamą informaciją yra viena iš bendruomenės misijų. Tad džiaugiamės, kad birželio 28d. konferencijoje „Informacijos prieinamumas žmonėms su negalia“ pasidalinti savo skaudžia patirtimi pakvietė pirmoji Lietuvos ponia Diana Nausėdienė. Aš ir Edita dalinomės, kad dėl informacijos nepritaikymo asmenims su negalia teisinėje sistemoje, vis dar daug žmonių pripažįstami neveiksniais, ir tai yra didžiulis jų teisių pažeidimas.

Matant, kiek daug patiriame, norisi dar ir dar kartą dėkoti Dievui! Dievas veikia per artimą žmogų, tarpusavio ryšį ir jaučiame, kaip svarbu išmokti puoselėti bendrystę. Ačiū Jums, kurie stengiatės būti drauge ir palaikytiJ Skaitykite apie viską toliau ir būkime „ant laido“, t.y. ryšyje!


Jūsų nuolankus tarnas,

Gedas


Apie naujienlaiškį skaitykite čia


49 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page