top of page
  • Writer's pictureKauno Arkos bendruomenė

I - asis 2021 metų naujienlaiškis

Mieli draugai,


Visus, Jūs, sveikiname su atėjusiu pavasariu ir siunčiame Jums 1-ąjį 2021 metų Kauno „Arkos“ bendruomenės naujienlaiškį! Gaila, karantinas tęsiasi ir negali jūsų pakviesti susitikti gyvai. Bet gyvenimas bendruomenėje vyksta. Ir vyksta įvairiomis formomis.

Pati svarbiausia žinia, kad bendruomenė sausio mėnesį pasirinko metinę temą – IŠGIRSTI KITĄ! Tai sukėlė daug klausimų – kaip išklausyti vienas kitą? Kaip išklausyti kitą, kai reikia bendrauti per kompiuterį? Kokia turime būti bendruomenė, kad norėtųsi klausytis kitų?

Šie klausimai rodo, ką Jūs ir perskaitysite mūsų naujienlaiškyje, kad sausio – kovo mėn. bendruomenė ir toliau išgyvena nelengvą, bet viltingą laikotarpį. Mes mokinamės išgirsti ir klausyti įvairiais būdais – ar kompiuterį, ar gyvai. Karantino laikotarpis vertė ir toliau mums bendrauti per nuotolį, kad su kai kuriais bičiuliais susitikimas vyksta tik lauke. Džiaugiamės, kad Gyvenimo namų bičiuliai ir darbuotojai, vieni pirmųjų, buvo paskiepyti sausio pradžioje. Tad įgavus imunitetą daliai mūsų bičiuliams, vasario pabaigoje vėl atsidarė Dienos centras ir Socialinės Dirbtuvės. Koks buvo džiaugsmas mus visiems vėl susėsti prie stalo, kartu pietauti. Bet atsirado nauji rūpesčiai – kaip išgirsti vienas kitą, kai didžiulis klegesys prie stalo 😉.

Na, o didžiausias išklausymo momentas - Susitaikymo pamaldos vykusios Didįjį ketvirtadienį. Skyrėme laiko maldai, diskutavome, kam esame neatleidę, kas padeda mums atleisti ir saugiai nuplovėme vienas kitam rankas. Buvo daug ašarų ir džiaugsmo. O pasiruošimą Velykų slėpiniui užbaigėme iškilmingomis vaišėmis – kaip žydai per Velykas švenčia išėjimo iš Egipto šventę, taip ir mes valgėme panašiai - tikrą ėriuką, tarptautinės savanorės Milos iškeptus be raugo paplotėlius ir salotas. Koks buvo bendrystės džiaugsmas!

Vienas iš pokyčių bendruomenėje - pas mus grįžo dirbti Ugnė. Šiuo metu ji savanorių koordinatorė ir stengsis pasiekti, kad kiekvienas bendruomenės padalinys turėtų bent po vieną ilgalaikį savanorį.

Nežiūrint iššūkių, bandome išgirsti Ką Dievas mums sako šiuo laikotarpiu. O jis sako paprastus žodžius – nebijok, aš esu mylintis, teisingas ir gailestingas Dievas. Ir mes eilinį kartą suvokiame, kiek daug mes gauname. Ir norisi dar ir dar kartą dėkoti Dievui! Ir nors visi esame pasiilgę gyvo fizinio kontakto, dar labiau išgyvename, kad esame priklausomi nuo Dievo malonės. O jis veikia ir per Jus, draugai, kurių dėka bendruomenė auga ir stiprėja.

Ačiū Jums. Skaitykite apie viską ir būkime ryšyje!


Jūsų nuolankus tarnas,

Gedas


Apie naujienlaiškį skaitykite čia




59 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page