top of page
  • kaunasarkavadovas

Pirmasis 2020 metų naujienlaiškis

Mieli bendruomenės nariai ir draugai,


ypatingu nerimo ir nežinios laikotarpiu Jus pasiekė pirmasis 2020 m. Kauno „Arkos“ bendruomenės naujienlaiškis. Norime pasidalinti su Jumis, su kokiais iššūkiais susidūrėme šiuo laikotarpiu, bet kartu ir apie Dievo stebuklus, kuriuos patyrėme.


Kovo 16 d. reaguodami į Vyriausybės paskelbtą karantiną dalinai uždarėme Dirbtuves ir atidėjome Socialinių Dirbtuvių atidarymą. Gyvenimo namai izoliavosi ir į juos ateina tik dirbantys asistentai; nebegalime priimti jokių lankytojų ar savanorių. Tai nėra lengvas laikas bičiuliams, tėvams, savanoriams ir asistentams bei man, kaip bendruomenės vadovui, nes visi turime daugiau klausimų negu atsakymų. O kaip būname bendrystėje epidemijos metu? Gyvenimo namų bičiuliai patiria asistentų globą ir jų kūrybiškumą sugalvojant įvairių veiklų, – juk beveik visą laiką reikia būti namuose. Pamažu kuriame solidarumo tinklą su bendruomenės bičiuliais, kurie gyvena šeimose. Stengiamės kuo dažniau skambinti ir kalbėtis, kad ir patys, ir jie nebūtume vieniši. Per atstumą mokome, kad svarbu laikytis higienos ir izoliacijos namuose principų. Tikime, kad nors ir mažos mūsų galimybės, bet kuriame nuotolinę bendrystę. Ar tai ne mažas meilės atspindys? Labai svarbu ir Jūsų palaikymas šiuo laikotarpiu.

Kviečiame rašyti linkėjimus į mūsų bendrą elektroninį paštą kaunas.arka@gmail.com ar žinutes į mūsų facebook’o paskyrą – Kauno Arkos Bendruomenė. Jas būtinai perduosime bičiuliams ir asistentams.

Pandemija – ne vienintelis pirmojo ketvirčio iššūkis. Vasario pabaigoje Tarptautinė Arka paskelbė skaudžias žinias apie Jean Vanier netinkamą elgesį su moterimis. Tai buvo didelis šokas visoms Arkoms, taip pat ir mums – vieni bendruomenės nariai liūdėjo ir pyko, o kiti, ypač kurie buvo gyvai sutikę Jean Vanier, jį gynė. Supratome, kad neturime slėpti savo jausmų, o juos kartu išgyventi. Daugiau apie atliktą tyrimą skaitykite mūsų internetinėje svetainėje www.kaunoarka.lt. Norime Jus užtikrinti, kad Tarptautinė Arka dėjo ir tebededa daug pastangų, kurdama „nulinės tolerancijos smurtui“ strategiją. Vienas iš sukurtų „saugiklių“ – Elgesio kodeksas, numatantis visapusišką pagarbą kito asmens atžvilgiu. Su juo susipažinti ir jį pasirašyti privalo kiekvienas, atvykęs į bet kurią pasaulio Arkos bendruomenę, taip įsipareigodamas(-s) būti sąžiningas(-a) ir netaikyti jokio smurto (psichologinio, fizinio, seksualinio ar kitokio).


Šalia šių iššūkių Kauno „Arkos“ bendruomenė išgyvena ir daug gražių, Dievo padovanotų, įvykių. 2019 m. pastatę Socialines Dirbtuves, nuo 2020 metų sausio mėn. skyrėme daug jėgų jas įsirengti, o kovo 9 d. 6 bičiuliai ir komanda neoficialiai jas net atidarė! Bičiuliai labai apgailestavo, kad po vienos savaitės veiklos jas turėjome laikinai vėl uždaryti dėl prasidėjusio karantino. Kita gera naujiena – nuo 2020 m. vasario pradėjome kurti naują Pagalbos priimant sprendimus padalinį, kuriam vadovauja nauja darbuotoja Elika. Daugiau skaitykite šiame

naujienlaiškyje!


Ir toliau kviečiame mus palaikyti. Nepamirškite skirti 1,2% Gyventojų paramos mokesčio (daugiau mūsų tinklapyje prie skilties „Parama“) ar facebook‘e paskyroje. Labai laukiame ir Jūsų finansinės pagalbos. Šiuo laikotarpiu sumažėjo mūsų finansavimas, tad jūsų palaikymas labai svarbus. Sakau tai IŠ ŠIRDIES!


Bičiuliai ir asistentai meldžiasi už Jus, mūsų bendruomenės draugus. Jūs melskitės už mus!

STIPRIAI APKABINAME IR ESAME KARTU MALDOJE!


Jūsų nuolankus tarnas,

Gedas Malinauskas


15 views0 comments
bottom of page